JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2018

Competițiile JA sunt cele mai mari competiții europene de antreprenoriat, adresate tinerilor care doresc să dezvolte un concept de business – competiția JA Business Plan Challenge 2018 – și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up, împreuna cu prietenii și colegii lor – competiția JA Company of the Year 2018.

Va anuntam ca, pe 12 februarie, vom deschide inscrierile pentru competitiile internationale JA de antreprenoriat pentru tineri: Business Plan Challenge 2018 si Company of the Year 2018.

Premii in valoare totala de 25.000 EUR, in bani si burse de participare la scoli de vara si evenimente educationale internationale, pentru studenti si profesori.

Înscrierea se poate realiza pana pe 26 feb., in baza urmatoarelor materiale:

*   O prezentare a ideii de afacere a echipei (PPT, dupa model dat)

*   O reclama video de max. 1 minut (exemplu disponibil AICI<http://newsletter.jaromania.org/lists/lt.php?id=eh0BB1pbXEpWDk1QCFJRVlY>)

*   Un video pitch de max. 1 minut (exemplu disponibilAICI<http://newsletter.jaromania.org/lists/lt.php?id=eh0BBlNSVUpWDk1QCFJRVlY>)

Detalii privind regulamentul, procedura de inscriere si metodologia de realizare a materialelor sunt disponibile la: http://jar.ro/bpc18

Competițiile cuprind două secțiuni, Elevi, respectiv Studenți, și se desfășoară în perioada februarie-mai 2018.

CALENDARUL COMPETIȚIEI JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2018

JA Business Plan Challenge 2018 Perioada
Înscrierea în competiție (business summary în PowerPoint, video pitch, video spot publicitar) 12 – 26 feb.
Evaluarea echipelor înscrise și preselecție 26 feb. – 5 mar.
Interviu online cu finaliștii 5 – 12 mar.
Anunțarea echipelor câștigătoare 15 mar.

Descărcați REGULAMENTUL și metodologia de desfășurare a competiției de AICI.

 

CINE POATE PARTICIPA

La secțiunea Elevi sunt invitate să se înscrie:

  • Companii pilot JA, dezvoltate în programul JA Mini-compania
  • Firme de exercițiu
  • Echipe formate la clasă, de către profesor, în cadrul orelor de Educație Antreprenorială

La secțiunea Studenți sunt invitate să se înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2018), înscriși în anul academic 2017-2018 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.

Toate detaliile despre eligibilitatea participanților și echipelor se găsesc în regulamentul competiției.

 

ÎNSCRIEREA ÎN COMPETIȚIE

Înscrierea se realizează în perioada 12 – 26 feb. prin completarea formularului de înscriere de către un singur membru al echipei. Formularul de înscriere este disponibil la https://jar.ro/inscrierebpc.
La înscriere este necesară încărcarea următoarelor materiale care trebuie pregătite dinainte:

  • O prezentare în PowerPoint a ideii de afacere (folosind modelul dat, ANEXA A.3), prin care să demonstreze totodată potențialilor investitori că și-au însușit cunoștințele de bază din domeniul afacerilor ca urmare a parcurgerii programului JA Mini-compania.
  • O reclamă video realizată simplu, cu durata de 1 minut, care să prezinte și să “vândă” produsul unui piețe țintă, într-o manieră creativă și eficientă.
  • Un video pitch cu durata de 1 minut, care să le evidențieze potențialilor investitori punctul forte al afacerii și câteva date despre echipă.

Pentru realizarea materialelor video se recomandă folosirea unor instrumente accesibile, simple, precum telefon mobil.

 

PREMII

  1. Cel mai bun plan de afaceri (secțiunea elevi, secțiunea studenți):
    2 burse care acoperă participarea la Next Generation Leaders Forum 2018, Canada, Ontario, 19-24 August 2018
  2. Calificarea echipei în competiția JA Company of the Year 2018(detalii AICI) și participarea gratuită la incubatorul Bizzfactory (max. 50 de echipe)

Echipele de elevi care nu se califică în competiția JA Company of the Year 2018, participă în continuare la activitățile din incubatorul educațional de afaceri, JA BizzFactory (detalii AICI), în vederea pregătirii pentru susținerea examenului de obținere a Certificatului European de Competențe Antreprenoriale, ESP (detalii AICI).